Auto Bosma Amstelveen

Voor alle autoproblemen

Home » Moet ik volgens de helmplicht een helm dragen?

Moet ik volgens de helmplicht een helm dragen?

Eind 2018 is de verwachting dat de wet omtrent de helmplicht in werking gaat. Hierdoor kan het zo zijn dat jij met het voertuig waar je mee reist, verplicht bent om een helm te dragen. Iedereen die gebruik maakt van een snorfiets, wordt verplaatst van het fietspad naar de rijbaan. Dit houdt concreet in dat je verplicht bent om op de rijbaan te rijden met je snorfiets en je dus ook een helm zal moeten dragen. Wanneer je geen helm draagt, krijg je hier vanzelfsprekend een boete voor. Het is daarom goed om je voor te bereiden op deze wet en er dus voor te zorgen dat je een helm hebt en voldoet aan de wet. Maar welke helmen voldoen aan de helmplicht?

Waar moet een helm aan voldoen?

Wanneer je een helm kiest, is het belangrijk dat deze helm voldoet aan alle voorwaarden die een veilige helm moet hebben. Dit houdt in dat een helm veilig genoeg is om hier mee te reizen en dat deze het hoofd goed beschermd. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jijzelf je ook prettig voelt bij de helm. Hoewel het natuurlijk van belang is dat de helm voldoet aan de helmplicht, moet deze ook comfortabel om het hoofd zitten. Verkopers van helmen bieden vaak veel verschillende soorten helmen aan, het is daarom zeker de moeite waard om te kijken welke helm bij je wensen past.

Voldoe op tijd aan de helmplicht!

Het is belangrijk om te voldoen aan de helmplicht die aan het einde van dit jaar ingaat. Hierdoor kan jij veilig de weg op met jouw motorrijtuig. Daarnaast ga jezelf natuurlijk ook veilig de weg op. Bekijk daarom eens waar jij voor een voordelige prijs een helm kunt bestellen. Je weet dan in ieder geval zeker dat je op tijd en goed voorbereid bent voor de nieuwe wet omtrent de helmplicht.

Name of author

Name: Jeroen Bosma